Solceller Vejle – producere din egen strøm med Sol celler Dan´s El

Solceller er en god investering


Med solceller på taget kan du producere din egen strøm og gøre dig uafhængig af stigende elpriser. Samtidig kan du gøre noget godt for miljøet. Det er sund fornuft.

 

Sådan fungerer solceller

Solceller omdanner lys til strøm. I en solcelle omsættes lysets stråling til elektricitet. Når solens lys rammer solcellen, får materialets elektroner tilført energi.
Fra sollys til solstrøm 
Solceller anvendes til at producere elektricitet fra solens lys. Det er selve lyset, der aktiverer solcellen og ikke solstrålerne, derfor produceres der i et vist omfang også strøm, når det er overskyet. Solceller producerer jævnstrøm, hvis styrke afhænger af solcellemodulets størrelse og den intensitet som sollyset har.
Elektroner bevæger sig i en retning 
Selve solcellen er en halvleder af grundstoffet silicium (ligesom i en computerchip). I en halvleder kan den elektriske strøm kun gå den ene vej. Så når materialets elektroner får tilført energi, så kan de kun bevæge sig i én retning, og derfor opfører de sig som ensrettet elektrisk strøm.
Solceller kan udnytte op til 20% af energien 
Almindelige solceller kan omdanne 9-15% af sollysets energi til el, mens de nyeste og bedste typer kan udnytte op til 20% af den indstrålede energi.
Nettilsluttede solcelleanlæg
Nettilsluttet solcelleanlæg indgår i boligens energisystem, der er tilsluttet det offentlige elnet. 
Den strøm, der kommer fra solceller, er jævnstrøm. For at strømmen kan bruges i stikkontakten skal den omdannes til vekselstrøm. Det sker ved hjælp af en net-inverter, der placeres inde i huset i nærheden af el-måleren. Fra net-inverteren løber strømmen ud i husets stikkontakter blandet med strøm fra el-selskabet.
DAN's EL | Bøgelund 7 | 7100 Vejle | Tlf.: 21 77 77 39 | post@dansel.dk